4 metode de a găti corect şi sănătos alimentele

1 2 jpg jpeg

Atunci cand tocmai am pierdut una dintre bataliile duse pe frontul alimentatiei sanatoase (dar nu razboiul!), prima "scuza" care ne vine in minte este faptul ca nu avem destul timp pentru a gati corect.

Preferam, in consecinta, sa ne potolim foamea cu o punga de chipsuri sau un produs fast-food, amanand sine die momentul cand vom intra in bucatarie si vom gati "ca la carte". Dar sa facem o trecere in revista a celor mai sanatoase tehnici de gatit: 1. GATITUL LA ABURI Este cu certitudine cea mai sanatoasa si totodata cea mai simpla tehnica de gatit. Daca nu aveti la indemana un steamer profesional, atunci e suficient sa folositi o oala mare cu aburi deasupra careia asezati o strecuratoare sau un dispozitiv special, perforat.

Puneti legumele, carnea, pestele (chiar si aluaturile pot fi gatite astfel) in strecuratoare, in vreme ce apa fierbe dedesubt. Gatitul la aburi prezerva toate substantele nutritive din alimente. Pentru a da un gust deosebit mancarii preparate astfel, puteti adauga in apa care fierbe condimentele care va plac.