Sanatatea ta / Ce te doare »

4 metode care te ajută să combați astenia de primăvară

Autor: Simona Stănoi | 12 March, 11:05 | 0 comentarii

Dacă te simți lipsit de vlagă, îți e greu să duci la bun sfârșit activitățile zilnice și parcă ai dormi încontinuu, acestea sunt semne că astenia îți bate la ușă. Din fericire, există câteva metode prin care o poți combate.


1. Mănâncă sănătos

Un motiv din cauza căruia apare primăvara poate apărea astenia îl reprezintă alimentația, deoarece pe timpul iernii aceasta a fost mai slabă din punct de vedere nutrițional. De aceea, trebuie să fii atent la ceea ce mănânci, mai ales în această perioadă. Consumă cât mai multe legume- spanac, urzici, salate, ștevie, lobodă, broccoli și fructe bogate în vitamina C (mar, portocala, kiwi, lămâie). Dacă deficitul de vitamine este foarte mare, acesta poate fi corectat prin suplimente alimentare, însă doar la indicația medicului.

2. Fii activ

Sedentarismul îți poate lăsa amprenta în mod negativ asupra dispoziției tale, însă poți preveni acest lucru dacă practici exerciţii fizice cu regularitate. Sportul  are efect benefic asupra organismului deoarece stimuleză secreția de serotonină-hormonul fericirii și te ajută să adormi mai uşor. Nu depune mult efort din prima, deoarecfe riști să epuizezi și puțina energie pe care o ai. Optează, în schimb, pentru plimbări în aer liber, fie pe jos, fie cu bicicleta sau cu rolele, iar seara, înainte de culcare, fă exerciții de relaxare.

3. Încarcă-te cu vitamina D

Dacă pe timpul iernii nu te-ai putut bucura prea mult de razele soarelui, acum, pentru că zilele au devenit mai lungi, poți să stai cel puțin 10-15 minute afară, când soarele strălucește. Profită de orice moment pentru a ieși un pic în aer liber, chiar și în pauza de masă. În acest fel îți refaci proviziile de vitamina D.

4. Bea ceaiuri anti-tristețe

Poți combate astenia de primăvară bând ceai de sunătoare, valeriană, păducel, mentă, cimbrişor, lavandă, roiniţă și tei. Un alt ceai recomandat este cel de urzică deoarece purifică sângele. Pune o lingură de plantă la o cană de apă clocotită, lași la infuzat 5 minute, iar la final strecori. Se beau 3-4 căni pe zi, cu înghițituri mici.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »