4 lucruri pe care nu le ştiai despre mirosul corporal

1 2 jpg jpeg

Ţânţarii, atraşi de mirosul corpului

Dacă pe perioada verii toţi ţânţarii „trag“ la tine, acest lucru poate fi pus pe seama mirosului corpului tău. Un studiu la care au luat parte 74 de persoane a demonstrat legătura dintre ţânţari şi mirosul corpului. Aceste persoane au fost rugate să introducă mâinile într-un tub, iar la capătul acestuia au lăsat liberi câţiva ţânţari.

La experiment au luat parte şi gemeni. Unul dintre gemeni era ciupit mai mult decât celălalt, au constatat oamenii de ştiinţă. Astfel se estimează că aproximativ 20% dintre oameni sunt mai predispuşi la înţepăturile de ţânţari pentru că atrag aceste insecte printr-un miros specific.

Oamenii se atrag după... miros

Cercetătorii sunt de părere că avem tendinţa să fim mai atraşi de persoane care au un miros al coprului diferit de al nostru. „Ideea că mirosul joacă un rol în găsirea unui partener este probabil adevărată pentru majoritatea animalelor şi poate fi unul din multe criteriile care contribuie la găsirea perechii şi la oameni“, spune specialistul american Gary Beauchamp citat de prevention.com.

Mirosul „vorbeşte“ despre sănătatea ta

Unele boli pot face ca mirosul corpului să se schimbe. Un iz de peşte poate indica afecţiuni digestive, în timp ce mirosul de amoniac al pielii poate indica prezenţa unei boli de ficat. Mirosul de acetonă poate indica prezenţa diabetului.

Stresul schimbă mirosul corpului

Stresul schimbă mirosul corpului uman, iar câinii simt cel mai bine acest lucru, ei pot „mirosi“ când îţi este frică de ceva. De asemenea, câinii pot simţi şi când o persoană este bolnavă doar după felul în care aceasta miroase.

Potrivit unui studiu publicat în revista European Urology un câine dresat să recunoască bolnavii de cancer de prostată după miros a recunoscut 30 din 33 de pacienţi după mirosul urinei acestora.