Bicarbonatul are o mulţime de întrebuinţări ̶ te ajută să menţii curăţenia în casă, însă poate fi folosit şi în multe ritualuri de înfrumuseţare. Tu cum alegi să-l foloseşti?

Pentru dinţi mai albi

Dacă vrei să ai dinţii într-o nuanţă cât mai deschisă de alb natural, pune pe periuţă un vârf de bicarbonat combinat cu câteva picături de zeamă de lămâie. Periază dinţii cu această pastă câteva minute, cu mişcări uşoare.

Pentru a obţine rezultatele dorite, repetă această procedură zilnic, 2 săptămâni.

Împotriva mătreţii

Mătreaţa poate fi combătută mai uşor decât îţi imaginezi, dacă adaugi în şamponul pe care îl foloseşti 2-3 linguriţe de bicarbonat. Pielea capului va fi stimulată şi circulaţia îmbunătăţită, iar cojile inestetice vor dispărea.

Unul dintre motivele care cauzează apariţia mătreţii este existenţa ciupercilor la nivelul scalpului, însă datorită proprietăţilor antifungice pe care le are, bicarbonatul le va elimina cu succes.

Combate mirosurile urâte

Pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din frigider, pune într-un vas 1 plic de bicarbonat de sodiu şi acesta va capta toate mirosurile neplăcute. Dacă ai curăţat usturoi şi îţi miros mâinile, fă o pastă din bicarbonat şi 2-3 linguri de apă şi spală-te cu ea pe mâini.

Pentru alcalinizarea organismului

Toxinele din celulele grase stocate de corp ca măsură de protecţie sunt eliminate în sânge. Datorită restabilizării şi alcalinizării pH-ului, corpul tău va începe să elimine treptat şi depozitele de grăsime acumulate.

Bea o cană de apă călduţă cu bicarbonat şi lămâie, în fiecare dimineaţă, şi vei constata că vei avea mai multă energie.