Este, fara indoiala, printre cele mai comune alegeri cand vine vorba de bauturi alcoolice, insa putini stiu ca berea poate avea si efecte benefice asupra organismului. Corina Zugravu, presedinta Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, trece in revista cateva efecte benefice ale consumului moderat de bere.

Efecte benefice ale consumului moderat de bere - Combate diabetul

Combinat cu o dieta bazata pe peste, fructe, legume si ulei de masline, un consum moderat de bere poate avea un rol pozitiv in combaterea diabetului de tip II. Acest efect este datorat in principal vitaminelor, acidului folic, fierului si calciului care se regasesc in aceasta bautura.

Efecte benefice ale consumului moderat de bere - Pietrele la rinichi

Numeroase studii au aratat ca o cantitate de 660 ml/zi de bere pentru barbati si 330 ml/zi de bere pentru femei, cu o concentratie de alcool de 5%, poate scadea riscul de aparitie a pietrelor la rinichi cu pana la 40%.

Performanta obtinuta de bere nu a fost egalata de nicio alta bautura, fie ea alcoolica sau non-alcoolica, incluzand laptele, sucurile de fructe si ceaiul. Aceste efecte pozitive se datoreaza continutului redus de alcool si cantitatii de apa din bere.

Citeşte mai multe aici!