Lunile de vară nu aduc cu ele doar călduri sufocante ci şi diverse forme de gripe şi răceli. Specialistul Click!, medicul Cristina Bălănescu, ne spune cum să ne ferim de astfel de afecţiuni.

Ce facem împotriva tusei?

30 g flori de nalbă, 20 g flori de violete, 20 g flori de verbină, 20 g flori de podbal, 10 g mac. Toarnă o ceşcuţă din amestecul de plante în 250 ml de apă fierbinte şi lasă la infuzat 8 minute. Filtrează şi bea de mai multe ori pe zi.

Cum întăreşti imunitatea?

40 g de echinaceea (rădăcini), 30 g de coada-calului, 30 g de Ginseng. 60 de grame din amestecul de plante se toarnă într-un litru de apă, se lasă la macerat, la rece, 2-3 ore, apoi se fierbe la foc mic, 2-3 minute, şi se lasă la infuzat alte 15 minute. Apoi se filtrează şi se bea o ceaşcă după fiecare masă a zilei.

Cum scăpăm de frisoane?

30 g de echinaceea (rădăcină), 30 g flori de soc, 30 g flori de tei, 10 g mentă (frunze). Fă un decoct fierbând timp de 15 minute o linguriţă din amestecul de plante, într-o ceaşcă şi jumătate de apă, sau patru linguriţe de plantă, într-un litru de apă. Bea patru ceşti pe zi, între mese.

Ca să respiri în voie, bea ceai

1163_1foto.jpg4 g ienupăr (rădăcini), 30 g flori de lămâiţă, 20 g flori de salcâm, 10 g germeni de pin. Varsă 60 g din amestecul de plante într-un litru de apă care va fierbe 3 minute, apoi lasă să se odihnească 30 de minute. Filtrează, îndulceşte cu miere şi bea mai multe ceşti pe zi.