4 boli care duc la apariţia stării de nervozitate

1 2 jpg jpeg

Hipertiroidism

O tiroidă hiperactivă ar putea duce la apariţia stărilor de nervozitate, întrucât hormonii tiroidieni, secretaţi în exces, afectează tot ce are de-a face cu metabolismul organismului, inclusiv cu ritmul cardiac şi temperature corpului.

Diabet

Atunci când se înregistrează un nivelul scăzut al glucozei în sânge, poate apărea brusc senzaţia de furie. Hipoglicemia afectează ţesuturile organismului şi creierul, ducând la dezechilibrul serotininei, un neurotransmiţător, care are un rol important în apariţia depresiei şi a anxietăţii. De aceea, scăderea glicemiei conduce automat către agresivitate, furie, confuzie, agitaţie şi atacuri de panică.

Mai poţi citi:

- Ce spune specialistul: Poţi suferi un AVC dacă te enervezi repede

- Eşti un părinte nervos şi sever? Copilul tău va avea de suferit!

- O nouă boală modernă: ortorexia nervoasă

Colesterol mărit

Persoanele care au colesterolul mărit şi iau statine acuză adesea stări de agitaţie, furie şi chiar agresivitate, potrivit cercetătorilor de la Universitatea California. Însă, acest efect al medicamentelor poate fi prevenit. Studiile arată că pacienţii care au renunţat la statine şi-au îmbunătăţit starea de spirit.

Alzheimer

Pe măsură ce boala progresează, apar o serie de simptome comportamentele şi psihologice. Printre acestea se numără iritabilitatea şi izbucnirile care, potrivit specialiştilor, apar la mai mult timp de la debutul bolii.