Pielea noastră are de suferit în sezonul rece. Gerul poate duce la deshidratare, de aceea alimentele au un rol important în păstrarea sănătăţii pielii. Iată cum o poţi ajuta.

Morcovul catifelează. Sucul de morcov se recomandă în cazul tenurilor sensibile, predispuse la înroşire. Datorită conţinutului său bogat în vitamina A, sucul de morcov are un efect revitalizant.

Bananele regenerează. Amestecaţi miezul unei banane cu o linguriţă de miere de albine şi 20 de picături de zeamă de lămâie şi aplicaţi masca pe întreaga suprafaţă a tenului.

Castravete, pentru piele uscată. Amestecaţi 100 g castraveţi foarte fin tăiaţi, cu 3 linguri ulei de măsline, două linguri iaurt. Aplicaţi masca pe tot corpul, timp de aproximativ 15 minute, apoi îndepărtaţi-o cu apă rece.

Mălai, pentru exfoliere. O piele sănătoasă are nevoie şi de exfoliere. Puteţi prepara un exfoliant la domiciliu, utilizând două linguri de mălai, câteva picături de gel de duş şi o lingură de miere ca liant.

"Folosiţi creme hidratante"

Dr. Mircea Tampa,
dermato-venerolog,
Spitalul de Dermatologie “Scarlat Longhin”:

Beţi lichide în cantitate suficientă, adoptaţi o alimentaţie bogată în nutrienţi, vitamine şi oligoelemente în cantităţi potrivite, şi pielea dumneavoastră va face faţă cu bine anotimpului rece.

Aplicaţi loţiuni care să se absoarbă rapid în piele sau o cremă intens hidratantă. Unguentele cu alantoină sau cu lipide natural identice sunt cele mai potrivite.