Ştii că unele alimente pe care le consumi aduc beneficii danturii tale? Noi îţi venim în întâmpinare şi îţi prezentăm câteva alimente ,,tratament"!

Ţelina protejează împotriva cariilor

Această legumă protejează dintele în două feluri: prin mestecare din când în când neutralizează bacteriile care produc carii, dar ajută şi la curăţarea gingiilor şi a limbii prin folosirea ei în amestec cu unele alimente mai abrazive.

Kiwi previne îmbolnăvirea gingiilor

Un singur fruct de kiwi conţine mai mult de 100% din necesarul zilnic de vitamina C. Dacă organismul nu primeşte cantitatea necesară din această vitamină, nivelul colagenului din gingii poate scădea, iar acestea vor deveni fragile şi vulnerabile la bacteriile ce provoacă diverse boli ale lor.

Pătrunjel, contra respiraţiei urât mirositoare

Mestecarea a două fire de pătrunjel poate ajuta la menţinerea unei respiraţii proaspete prin faptul că el conţine substanţe volatile ce sunt eliminate din plămâni şi care au proprietatea de a îmbunătăţi calitatea respiraţiei. Pentru a obţine acest rezultat, pătrunjelul trebuie consumat în stare proaspătă.

Ceapa distruge bacteriile

Această legumă conţine componente antibacteriene care îşi îndeplinesc mai bine rolul dacă leguma este consumată crudă, în special seara. În ceea ce priveşte mirosul ce caracterizează ceapa, acesta poate fi înlăturat prin mestecarea unui fir de pătrunjel.