Guta este o formă de artrită, caracterizată prin episoade dureroase secundare inflamaţiei articulaţiilor. Specialiştii susţin că alimentaţia joacă un rol important în prevenirea acestei afecţiuni. Aşadar, iată câteva alimente care luptă împotriva gutei.

Ananasul

Ananasul conţine o enzimă cunoscută sub numele de bromelină, care are proprietăţi antiinflamatorii. Cercetătorii au descoperit că suplimentele pe bază de bromelină sau un consum ridicat de ananas contribuie la reducerea durerilor articulare.

Ghimbirul şi turmericul

Ghimbirul este un puternic antiinflamator care s-a dovedit a fi eficient în reducerea simptomelor gutei. Un studiu efectuat pe şoareci de laborator arată că în compoziţia ghimbirului există un compus care are rolul de a reduce inflamaţiile articulare.

De asemenea, cercetătorii susţin că turmericul are aceleaşi efecte ca şi ghimirul, motiv pentru care este recomandat a fi inclus în dieta persoanelor care suferă de artrită.

Sucul de cireşe

Sucul de cireşe este cunoscut pentru efectele sale benefice pe care le are asupra organismului, în special asupra persoanelor care suferă de gută. Un consum constant de suc de cireşe contribuie la reducerea durerilor şi inflamaţiilor, două simptome ale gutei.

Citricele

Studiile arată că persoanele care au o cantitate mai mare de vitamina C în organism au un risc mai mic de a suferi de artrită. De asemenea, consumul de citrice contribuie şi la uşurarea simptomelor acestei afecţiuni. Aşadar, încearcă să adaugi lămâie apei pe care o bei şi include cât mai multe citrice în dieta zilnică.