Alimentaţia joacă un rol important în stoparea celulelor canceroase. Pentru a reduce riscul de cancer de prostată, este important să cunoaştem ce alimente sunt benefice pentru organism.

Roşiile

Licopenul din compoziţia roşiilor este un antioxidant care are puterea de a reduce riscul de apariţie a cancerului de prostată.

Pentru a beneficia de toate proprietăţile nutritive ale acestor legume, este indicat să gătiţi roşiile cât mai bine, întrucât nivelul de licopen creşte atunci când sunt gătite.

Broccoli

Sulforafanul este un ingredient activ care este cunoscut pentru proprietăţile sale anti-cancer.

Această substanţă poate acţiona ca un antioxidant în sine sau poate stimula enzimele detoxifiante din organism, contribuind astfel la inhibarea celulelor canceroase.

Soia

Soia este o leguminoasă cu un conţinut ridicat de izoflavone, printre care se numără: genisteina, daidzeina şi gliciteina. Aceste substanţe au rol de protecţie împotriva mai multor tipuri de cancer, printre care şi cancerul de prostată.

Cantitatea de izoflavone variază în funcţie de tipul de soia, însă nu există nicio regulă generală care să vă ajute să faceţi diferenţa între aceste tipuri de soia.

Pentru a beneficia de proprietăţile benefice ale acestei leguminoase este indicat să se consume cât mai multe produse bogate în soia.

Seminţele de in

Inul conţine lignani şi acid alfa linoleic, două substanţe anti-cancer. Proprietăţile antioxidante ale acestor ingrediente inhibă dezvoltarea celulelor canceroase, mai ales pe cele care se pot înmulţi în glanda prostatică.

Aşadar, consumă cât mai multe produse pe bază de seminţe de in pentru a reduce riscul de cancer de prostată.