3 trucuri alimentare pentru slăbire

1 2 jpg jpeg

Aşadar, iată 3 trucuri alimentare care te vor ajuta să obţii ceea ce îţi doreşti: o siluetă armonioasă.

Consumă carbohidraţi complecşi

Dintre cele 3 tipuri de carbohidraţi existenţi, doar cei complecşi sunt indicaţi pentru consum, atunci când vrei să slăbeşti. Aşadar, orientează-te către legume şi fructe, în special către cele verzi, crude. În ceea ce priveşte cerealele, sunt recomandate cele integrale.

De ce este bine să consumi carbohidraţi complecşi? Aceştia permit eliberarea glucozei în sânge într-o manieră controlată, menţinând stabil nivelul de insulină. Astfel, riscul de depozitare a grăsimilor este mult mai mic.

Optează pentru grăsimile mononesaturate

Cele mai bune grăsimi sunt cele mononesaturate, deoarece contribuie la grăbirea procesului de ardere. Un tip de grăsimi mononesaturate sunt acizii graşi Omega 3 care se găsesc din plin în somon, nuci şi avocado.

Menţine un aport optim de proteine

În timpul procesului de slăbire, organismul consumă atât lipide, cât şi proteine. Pentru prevenirea încetinirii metabolismului, muşchii au nevoie de proteine, altfel pierderea masei musculare va îngreuna sau chiar stopa procesul de slăbire. Nutriţioniştii recomandă consumul a 1,2-1,5 grame de proteine zilnic.