Stil de viata&dieta / Fitness »

3 sporturi de iarnă, bune pentru sănătate

Autor: Daniela Căpăţână | 29 December, 09:05 | 4 comentarii

Iarna este perioada în care te relaxezi şi te bucuri de o binemeritată vacanţă alături de familie şi prieteni. Asta nu înseamnă că ai o scuză să nu faci mişcare, mai ales că mesele de Sărbători te ademenesc cu o mulţime de bunătăţi. Dacă te-ai plictisit de gimnastica practicată acasă, încearcă nişte sporturi noi, care te menţin în formă.


Unul dintre cele mai importante avantaje ale sporturilor pe care le poţi practica iarna este acela că îţi protejează inima şi te ajută să previi bolile cardiovasculare prin faptul că simpla prezenţă a zăpezii te face să depui mai mult efort.

Există chiar şi un studiu realizat de Fundaţia Canadiană pentru Inimă şi Prevenirea Atacului de Cord, care a arătat că orice sport alegi să faci iarna, obţii o reducere a riscului bolilor de inimă sau a infarctului.

1. Patinajul te scapă de stres

Indiferent de vârsta pe care o ai, patinajul îţi aduce o mulţime de beneficii pentru sănătate. Te ajută să fii mai flexibil, mai agil, îţi sporeşte rezistenţa corpului, echilibrul şi-ţi întăreşte muşchii.

Dincolo de aceste avantaje, cercetări recente au dezvăluit că patinajul îţi oferă şi beneficii de ordin mental. Patinând, scapi de nelinişti, griji şi stres.

2. Vrei să slăbeşti? Fă schi!

Dacă ajungi la munte, profită şi schiază. În ciuda febrei musculare pe care este posibil s-o faci după orele petrecute pe schiuri, vei obţine o flexibilitate mai bună a membrelor, umerilor şi spatelui. Schiatul prin zăpadă pune la lucru multe grupe de muşchi, cum sunt cei ai coapsei, ai dosului, ai picioarelor, braţelor (bicepşi şi tricepşi).

Mai mult, îţi intensifică metabolismul şi te ajută să arzi între 500 şi 600 de calorii într-o oră. Pentru a nu risca să te accidentezi sau să te deshidratezi ai grijă să:
- nu te epuizezi schiind ore în şir fără pauză

- ceri ajutorul unui antrenor de schi, dacă eşti începător (aşa eviţi întinderile musculare)

- bei ceai sau apă pentru a te hidrata

- ai un echipament potrivit, pentru că expunerea prelungită la frig te poate face să ajungi la hiportemie

3. Snowbordingul întăreşte muşchii

Unul dintre sporturile preferate ca activitate recreativă, snowbordingul a câştigat teren în ultimii 20 de ani. Se potriveşte de minune familiilor cu copii care obişnuiesc să meargă la munte de Sărbători.

Este şi mult mai uşor de învăţat spre deosebire de schiat şi întăreşte mai multe grupe de muşchi.

Când faci snowbording, foloseşti muşchii gambei şi cei ai pulpelor pentru a ghida placa, muşchii gleznei şi ai picioarelor pentru a menţine direcţia şi muşchii abdominali pentru păstrarea echilibrului.

În plus, doar într-o oră de snowboarding arzi 480 de calorii.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Alina | 26 January 2012, 10:54
Filme xxx si jocuri online.Matrimoniale sau sex real in oras ori pe webcam.Dar si multe alte surprize placute pe cel mai complet site de adulti din romania superf emei.net
2 Postat de: Afacere | 30 December 2014, 15:06
Auto Empire Group este un proiect dezvoltat de compania Landford Limited, ce detine un concept unic de a face o afacere profitabila, oferind posibilitatea achizitionarii unei masini de prestigiu si obtinerea unui profit considerabil. Planul de marketing este format din doua programe accesibile, iar platile sunt efectuate in diferite stadii de progres individual si al partenerilor. Vrei sa te implici si ai nevoie de mai multe informatii? Trimite un e-mail cu titlul AEG la adresa: [email protected]
3 Postat de: Burdy | 02 January 2015, 00:12
Oferta noua de locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si imediat! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza aici! Au fost trimise primele castiguri! Oferim dovada platii! NU e MLM! NU e joc piramidal! Lucrati lejer, ca operator online, 3 ore pe zi, si castigati lunar 300 dolari! Cand doriti detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
4 Postat de: Daniela | 01 February 2015, 13:51
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »