3 soluţii pentru o memorie mai bună

1 2 jpg jpeg

Iată care sunt alimentele de care avem nevoie. Spanac. Se ştie că fierul este un mineral foarte important pentru o memorie bună. Carenţa de fier se asociază cu probleme de memorie şi de învăţare nu doar în cazul unei anemii (lipsa severă de fier) ci şi al carenţelor moderate. Pentru a preveni lipsa fierului, consumaţi legume verzi ca spanacul, rădăcinoase, fasole, nuci, produse cerealiere fortifiate, dar şi carne de pui.

Peşte. Potasiul facilitează absorbţia lecitinelor, substanţe deosebit de importante în procesele psihice. Surse de potasiu sunt: peştele, carnea de pui, fructe precum bananele, caisele, prunele uscate, dar şi legume ca roşiile sau cartofi.

Legume verzi. Vitaminele intervin în producerea de neurotransmiţători, iar unele dintre ele sunt antioxidanţi, având rol de protecţie celulară. O memorie bună presupune un aport optim de vitamine pe care le puteţi lua din legumele verzi, fructe, cereale.