Demachierea face parte din ritualul obişnuit de frumuseţe şi este o etapă peste care nu poţi trece dacă vrei să ai un ten luminos şi să previi îmbătrânirea prematură. Dacă simţi că produsele din comerţ sunt prea aspre pentru pielea ta, îţi poţi face acasă propriul demachiant natural, folosind un ingredient minunat: uleiul de jojoba.

De cele mai multe ori, produsele demachiante sunt încărcate cu chimicale care, în timp, distrug celulele pielii şi fac tenul să pară mai obosit şi mai îmbătrânit. Dacă nu eşti sigură de eficienţa lor, încearcă să îndepărtezi machiajul numai cu produse naturale, făcute în casă. Ai la îndemână uleiul de jojoba, un ingredient hrănitor, cu proprietăţi emoliente, care reface structura celulară şi întreţine fermitatea pielii.

Reţeta 1

Ai nevoie de 1 lingură de ulei de jojoba şi 2 linguri de apă distilată. Combină cele două ingrediente, transferă amestecul într-un recipient curat şi agită bine. Foloseşte o dischetă de bumbac şi aplică soluţia pe ten cu mişcări uşoare. În acest fel, vei elimina tot machiajul, fără să simţi senzaţia de usturime.

Reţeta 2

Ai nevoie de 1 lingură de ulei de jojoba şi 1 lingură de apă de trandafiri. Amestecă cele două ingrediente, transferă într-un pulverizator şi aplică pe tenul machiat.
Află AICI şi alte reţete inedite de demachiant natural