Turmericul este un condiment puternic aromat, dar care are şi proprietăţi asupra sănătăţii. Iată cum îl poţi folosi, astfel încât să îţi fie de ajutor.

Te ajută să scapi de acnee

Turmericul este de ajutor persoanelor care suferă de acnee, datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare. Poţi prepara o mască dintr-o linguriţă de turmeric, pe care îl amesteci cu două linguri de iaurt. Aplici masca pe zona afectată şi laşi să acţioneze zece minute.

Apoi clăteşti cu apă călduţă. Tratamentul este recomadat de două ori pe săptămână.

Leac contra balonării

Un efect pe care turmericul îl are asupra sănătăţii tale este acela că te scapă de balonare. De asemenea, este util pentru o bună detoxifiere a organismului. Ia o jumătate de linguriţă de turmeric, amestecată cu două linguriţe de miere. Remediul se administrează cu o jumătate de oră înainte de masă.

Turmericul este bun şi pentru protejarea imunităţii, dar ajută şi la reducerea inflamaţiilor din organism.

Reduce riscul apariţiei cancerului

Acest condiment feduce riscul apariţiei cancerului, spun oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetare a cancerului din Hawaii. Iei o cană cu apă, o linguriţă de turmeric pudră şi sucul de la o lămâie. Fierbi apa, apoi adaugi pudra de turmeric şi amesteci bine ingredientele. Bei cu înghiţituri mici, cât încă apa este călduţă.