Fisurile în pielea călcâielor sunt inestetice şi deseori dureroase. Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne spune cum să le tratăm.

Ulei de măsline. 400 ml de ulei de măsline extravirgin presat la rece se amestecă cu 4 linguri de pastă de caline, se pune într-un recipient ermetic închis, se lasă la macerat 14 zile, agitând de 4-5 ori pe zi, apoi se strecoară şi se adaugă 100 ml ulei de migdale dulci.

Cu acest amestec se ung călcâiele în fiecare seară, după care se pune un ciorap; cura se poate prelungi 3-4 luni, până la dispariţia crăpăturilor de pe călcâie

Alifie cu frunze de nuc. 100 ml de ulei de floarea-soarelui, 15 g de pulbere din frunze de nuc, 15 g de ceară de albine. Pulberea se pune în ulei şi se lasă la macerat 7 zile, apoi se strecoară şi se adăugă în ceara care se încălzeşte pe foc, în baie de abur, amestecând 30 de minute. Se pune într-un recipient şi apoi se lasă să se răcească. Se aplică de două ori pe zi

Comprese cu zmeură şi coada şoricelului. 50 g de coada şoricelului mărunţită şi 50 g de frunze de zmeur, se pun într-un vas de sticlă, se adaugă ulei din seminţe de susan, se lasă la macerat 10 zile, se strecoară şi se fac aplicaţii în fiecare seară.