Dacă vă confruntaţi cu durere şi presiune la nivelul feţei, însoţită de senzaţie de nas înfundat sau plin cu secreţii, atunci suferiţi de sinuzită.

Sinuzita este o infecţie a membranei mucoase care captuşeşte interiorul foselor nazale şi sinusurile, spaţiile goale sau cavităţile localizate în jurul ochilor, obrajilor şi nasului.

Când membrana mucoasă se inflamează, blochează drenajul fluidului din sinus spre nas şi gât, determinând durere şi presiune în sinusuri.

De regulă, sinuzita se manifestă după o infecţie dentară, răceală apărută pe fondul scaderii imunităţii sau în urma unei infecţii foarte puternice.

Simptomele sinuzitei sunt: dureri de cap, febră, ameţeli, secreţii nazale apoase care, după 2-3 zile devin groase, alb-gălbui, apoi maronii, modificarea stării generale.

Netratată, sinuzita acută devine subacută (de la 3 săptămâni sau o lună) iar ulterior, după o evoluţie de 3 luni, se instalează sinuzita cronică, care se vindecă foarte greu sau deloc.

Vă prezentăm câteva remedii naturiste care şi-au dovedit eficienţa în combaterea acestei afecţiuni :

1. Remediu pe bază de oţet de mere

Pentru decongestionarea nasului, amestecă oţet de mere, boia de ardei, suc de lămâie, ghimbir şi miere. Mulţumită capsaicinei din boia, canalul respirator va fi deschis iar inflamaţia va începe să se retragă. Mierea ajută la eliminarea bacteriilor, iar sucul de lămâie este plin de vitamina C şi contribuie la eliminarea infecţiei.

Citeste mai departe AICI