Durerea supărătoare de gât este cauzată de inflamarea amigdalelor. Cum le calmăm? Plantele ne vin în ajutor. Iată trei ceaiuri folositoare în caz de „roşu în gât”.

Ceaiul de muşeţel calmează iritaţia.

Iritaţiile în gât provoacă dureri înţepătoare şi sunt însoţite de congestii nazale, strănut şi tuse. Acestea pot fi tratate cu ceai de muşeţel, un excelent antibiotic. Pregăteşte o infuzie de muşeţel dintr-o linguriţă de plantă uscată la 250 ml apă. Bea două-trei căni de ceai călduţ pe zi, îndulcit cu miere sau poţi face gargară.

Gargara cu cimbru tratează infecţia

Cimbrul sau cimbrişorul sunt plante antiseptice şi bactericide, fiind recomandate în special în amigdalitele cu puroi; se face o infuzie din două linguri de plantă uscată la o cană cu apă clocotită şi se face gargară, cu ceai călduţ, la fiecare două ore.

Infuzia de gălbenele, cicatrizantă

Ceaiul călduţ, uşor îndulcit cu miere, îşi dublează efectul. Mai ales când alegem un ceai de gălbenele, planta ale cărei proprietăţi antibacteriene sunt recunoscute. E bine să clătim şi cavitatea bucală de mai multe ori pe zi.