Viata sexuala / Boli venerice »

3 posibile semne de boli genitale care apar după sex

Autor: Daniela Purcaru | 28 June, 14:35 | 1 comentariu

Unele neplăceri care își fac simțită prezența după actul sexual pot să fie absolut normale, la fel de bine cum ar putea să semnaleze boli ginecologice.


Usturimi la urinare

Multe femei simt arsuri sau mâncărimi în timp de urinează după un contact sexual. Pentru a afla cauza, este recomandată o vizită la ginecolog.

Poate fi vorba despre o boală cu transmitere sexuală sau despre o iritare a zonei din cauza frecării sau a folosirii unui lubirfiant. E posibil ca simptomele să persiste câteva zile.

Sângerări vaginale ușoare

Una din zece femei poate să sufere sângerări 1-2 zile după ce a întreținut relații sexuale fără a folosi un lubrifiant.

Sângerarea nu apare numai după primul contact sexual, ci și atunci când are de suferit cervixul, partea inferioară a uterului care face trecerea către vagin.

Nu sunt motive de îngrijorare dacă nu sunt de durată, chiar dacă sunt însoțite de dureri reduse ca intensitate.

Dacă durerea crește pe măsură ce zilele trec, iar sângerările continuă, trebuie să mergi la un control medical de specialitate.

Te-ar mai putea interesa: Boli ginecologice fără simptome

Dureri abdominale

Durerea ivită după un contact sexual nu este neapărat simptom de boală. Disconfortul poate fi cauzat de presiunea pusă de colon ca urmare a vibrațiilor produse de mișcări.

Citește și: De ce apar durerile vaginale

Un alt motiv poate fi tensiunea musculară de la nivelul pelvisului. Și în această situație lipsa lubrifierii poate afecta pereții vaginului, ceea ce provoacă durere.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Gya Lee | 17 April 2018, 02:19
Oferta noua: bani online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: [email protected]
Adauga un comentariu »