Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii britanici.

Echipa de specialişti de la Şcoala de Sănătate Publică Harvard din Boston (Marea Britanie) avertizează că un consum de trei ouă în decursul a şapte zile poate creşte semnificativ riscul de dezvoltare a cancerului de prostată.

După ce au efectuat un experiment complex, care s-a întins pe durata a 14 ani şi la care au fost implicate aproximativ 27.000 de bărbaţi, cercetătorii au tras o concluzie îngrijorătoare.

Trei ouă pe săptămână ar putea creşte şansele unui bărbat de a muri din cauza cancerului de prostată.

Mai precis, în cadrul studiului oamenii de ştiinţă britanici au descoperit că persoanele care au mâncat mai mult de două ouă şi jumătate pe săptămână au fost cu 81% mai expuşi decesului.

Se bănuieşte că prejudiciul ar putea fi cauzat de cantităţile mari de colesterol şi de colină, un nutrient care, în cantităţi normale, ajută celulele să funcţioneze corect.