Psiho / Dezvoltare personala »

3 obicieuri ale oamenilor inteligenţi

Autor: Raisa Cristea | 05 August, 16:00 | 0 comentarii

În copilărie, te supărai când părinţii te trimiteau la culcare devreme, te puneau să faci curat în cameră şi te certau când vorbeai urât? Studiile arată că acest comportament poate fi legat de nivelul IQ-ului - tău.

Oamenii inteligenți sunt păsări de noapte

Obişnuieşti să stai treaz până târziu? Ar putea fi un semn de inteligență. În urma mai multor cercetări, s-a ajuns la concluzia că oamenii care se culcă târziu, cărora li se mai spune şi păsări de noapte, obţin scoruri mai mari la testele IQ.

Preşedintele SUA, Barack Obama, Charles Darwin, Winston Churchill, Keith Richards și Elvis Presley sunt cunoscuţi pentru activități nocturne. Dacă ai tendința de a merge la culcare destul de târziu, ești cu siguranță în rândul celor inteligenţi.

Nu ai ordine pe birou

Dacă ai tendința de a lăsa un pic de dezordine pe birou, există o veste bună pentru tine.

Un studiu realizat la Universitatea din Minnesota, SUA, sugerează  că biroul pe care este dezordine este semn de inteligenţă al posesorului acestuia. În cazul în care nu petreci prea mult timp curănd și organizând totul în jurul tău, mintea ta este, evident, ocupată cu lucruri mai importante.

Studiul mai arată că un birou unde nu este ordine totală  creează un mediu de lucru mai creativ.

Potrvit psihologului Kathleen Voh, citată de businessinsider.com,  mediile de lucru dezordonate par să inspire ruperea de obişnuinţă, care poate produce perspective noi. Mediile disciplinate, în schimb, par să încurajeze convenția, iar  cei care le preferă sunt adepţi ai siguranţei.

Oamenii inteligenți au în vocabular şi înjurături

Probabil ai auzit că persoanele care înjură au un vocabular limitat. Însă, pe de altă parte, se spune că persoanele care nu folosesc  înjurături sunt cele care îşi limitează propriul lor vocabular, deoarece folosesc în mod intenționat mai puține cuvinte decât altele.

De fapt, există un studiu care arată că persoanele care au putut spune cele mai multe înjurături într-un minut, au obţinut un scor mai mare la  un test de IQ. Studiul concluzioneaza că un vocabular bogat în cuvinte urâte este un semn al puterii retorice, mai degrabă decât încercarea de a ascunde deficite verbale.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »