Uleiul de măsline este „vedeta” alimentelor sănătoase, însă nici sursele acestuia, măslinele, nu se lasă mai prejos. Sunt bogate în vitamina E, previn cancerul şi întăresc articulaţiile. Iată 3 motive să le mănânci! Energizează organismul

Măslinele conţin, în cea mai mare parte fier, dar şi vitamina E, fibre şi cupru. Consumate în salate, măslinele sunt un bun energizant, normalizează valoarea colesterolului şi sunt perfecte pentru persoanele în vârstă, predispuse infarctului şi bolilor cardiovasculare.

Acţionează ca un antiinflamator

Consumul de măsline previne apariţia artritelor şi a reumatismului pentru că acestea acţionează ca un antiinflamator. Totodată, ele încetinesc procesul de îmbătrânire al întregului organism şi reduc simptomele severe ale astmului.

Previn cancerul

Cura de măsline are rolul de a neutraliza acţiunea radicalilor liberi şi de a împiedica mutaţiile celulare, principalii răspunzători pentru apariţia cancerului sau diabetului. Mai mult, s-a creat o legătură între consumul lor şi prevenirea cancerului la sân. Atât grăsimile din măsline, cât şi vitamina E conţinută, te protejează împotriva cancerului la colon.