Dincolo de savoarea pe care o dă mâncărurilor, dovleacul este un aliment plin de vitamine. Iată câteva motive să-l consumi cât mai des.

Sucul reglează somnul. Dacă vi se întâmplă să aveţi reprize de insomnii, un pahar cu suc de dovleac este cel mai bun remediu.

Amestecaţi 50 ml suc de dovleac proaspăt cu o linguriţă de miere de albine. Tratamentul are şi o reacţie secundară plăcută: puteţi scăpa de pungile de sub ochi, care apar în timpul somnului.

Seminţele, sursă de nutrienţi. Seminţele de dovleac sunt bogate în proteine şi conţin fier, magneziu, fosfor şi zinc.

Uleiul obţinut din seminţe de dovleac e, de asemenea, bogat în acizi graşi esenţiali, despre care se spune că scad nivelul de colesterol şi menţin sănătatea vaselor de sânge şi a nervilor.

Miezul te vitaminizează. Dovleacul conţine o multitudine de vitamine şi minerale, printre care zinc, seleniu, vitamina C, vitamina A, calciu, vitamina E, fier.

Practic, dacă în fiecare zi ai mânca 100 g dovleac crud, nu ai mai avea probleme legate de carenţele de vitamine.