Milioane de persoane din întreaga lume trăiesc cu dureri cronice. Chiar dacă de cele mai multe ori nu pot fi eliminate în totalitate, aceste dureri pot fi ameliorate considerabil. Dar mulţi dintre noi le înrăutăţim, pentru că facem anumite greşeli. Iată despre ce este vorba!

1. Nu iei în calcul posibilitatea unei depresii

Aproximativ 54% dintre persoanele cu dureri de spate cronice suferă de depresie, spun statisticile. Dar numai o treime dintre ei ia antidepresive, potrivit unui studiu recent.

„Se presupune că emoţiile au o influenţă profundă asupra modul în care percepem durerea şi în ce mod afectează calitatea vieţii“, spune Russell Portenoy, profesor de medicină la Albert Einstein College din New York, citat de prevention.com.

Dacă te simţi fără speranţă, dormi mai mult sau mai puţin decât de obicei sau ai câştigat ori ai pierdut în greutate rapid, ai putea să suferi de depresie. De aceea, este important să discuţi cu un medic.

2. Nu ai apelat la medicina alternativă

Dacă nu poţi lua medicamente pentru durere, din cauza efectelor secundare, poţi lua în considerare tratamente alternative. Studiile clinice arata acupunctura, de exemplu, amelioreaza durerea în osteoartrită şi sciatică. Persoanele care sufera de artrită reumatoidă pot beneficia de efectele antiinflamatoare ale suplimentelor pe bază de acizi graşi Omega-3.

Aşadar, poţi lua în considerare medicina alternativă, de la yoga, până la practici de meditaţie şi remedii din plante.

3. Nu iei durerea în serios

Una din patru persoane suferă de dureri aşteaptă cel puţin şase luni înainte de a merge la medic. Mulţi aşteptă un an sau mai mult, pentru că minimalizeză durerea sau cred că va trece de la sine. De asemenea, multe persoane preferă să ia medicamente contra durerii, fără să meargă la medic, ca să descopere cauza.

Este important să mergi la medic din timp. Studiile arată majoritatea leziunilor se vindecă în aproximativ patru săptămâni. Astfel, nu este deloc bine să amâni vizita la cabinetul medicului.