Sanatatea ta / Medicamente »

3 greșeli pe care le faci când iei vitamine

Autor: Simona Stănoi | 10 October, 10:50 | 0 comentarii

În lipsa unui regim alimentar bogat în vitamine, suplimentele cu vitamine te pot ajuta să îți menții organismul sănătos. Însă, există câteva greșeli care ar trebui evitate pentru a nu le contracara efectele benefice.


Le administrezi în cantități prea mari

Chiar dacă sunt bune, vitaminele luate în exces pot avea efecte negative asupra organismului. De exemplu, vitaminele E și A devin dăunătoare inimii dacă sunt consumate în doze prea mari, susțin cei de la Institutul Național de Sănătate.

Ba mai mult, acestea pot favoriza creșterea riscului dezvoltării cancerului, dacă nu se ține cont de doza zilnică recomandată.

 Le iei fără prescripția medicului

Pentru că fiecare organism are nevoile sale specifice, care diferă de la om la om, suplimentele de vitamine pot avea un efect benefic doar dacă sunt recomandate în urma unei evaluări medicale, pentru a depista eventualele carențe.

De aceea, este necesar să faci un set de analize de sânge. Pe lângă acestea, medicul îți va sugera cele mai potrivite suplimente și în funcție de istoricul tău medical.

Ignori compatibilitatea cu medicamentele pe care le iei

Dacă suferi de anumite afecțiuni, este recomandat să verifici dacă medicamentele pe care le iei sunt compatibile cu suplimentele de vitamine.

Deși ai putea considera că nu au efecte adeverse, în realitate acestea pot interacționa cu anumite medicamente, având efecte negative. De aceea, recomandarea este să te consulți cu medicul tău pentru a alege împreună cea mai bună schemă de tratament potrivită ție.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »