Viata sexuala / Sex&dragoste »

3 greșeli care te blochează în trecut după o despărțire

Autor: Daniela Purcaru | 26 April, 10:05 | 0 comentarii

După o separare, de multe ori suntem însă atât de atașați emoțional de fostul partener, încât nu putem merge mai departe. Aceste greșeli, pe care e posibil să le faci și tu, te mențin ancorat în trecut și nu te lasă să te bucuri din nou de viață!


Ți-e imposibil să uiți fosta relație

Fostul partener este încă prezent în viața ta? Nu-i de mirare că ai probleme cu noua relație în care te-ai implicat prea devreme de la despărțirea de fostul partener. Este dificil să renunți la cel cu care ai împărtășit până de curând o mulțime de experiențe și cu care te-ai obișnuit. De aceea, trebuie să-ți dai timp înainte de a te apropia de altcineva pentru a accepta că totul s-a terminat între voi pentru totdeauna și că nu mai este cale de întoarcere. Ancorarea în trecut te va face numai să suferi în van și să nu te poți bucura de viață și de ceea ce-ți poate oferi.

Nu te grăbi să începi o relație prea curând! Ocupă-ți mintea cu altceva până te obișnuiești cu ideea că ați luat-o pe drumuri separate. Găsește un hobby, începe să faci mai mult sport sau să-ți creezi o altă rutină, citește, fă voluntariat, orice te ajută să depășești momentul. Abia după ce te refaci din punct de vedere emoțional poți să înnozi o relație cu totul nouă.

Încă te mai aștepți la ceva din partea fostului partener

Poate nu-ți dai seama imediat, dar după ce închei o relație te mai aștepți ca partenerul să-ți înapoieze ceva, doar ca o dovadă că te-a iubit foarte mult și că încearcă să păstreze legătura și să rămâneți în relații bune. Cel mai sănătos ar fi să stați la distanță o vreme, altfel nu vei face decât să-ți prelungești suferința, visând la o posibilă împăcare. Discută despre asta cu cineva care te înțelege!

Citește și: Cum să treci peste o despărțire în funcție de zodie

Vorbești numai despre celălalt

Când te vezi din nou singur se poate întâmpla să fii tentat să ai un singur subiect de discuție cu amicii sau cu cei din familie: fostul partener. Nu te ajută cu nimic să menții vie prezența celuilalt atâta vreme cât nu mai face parte din viața ta. E un soi de tortură care nu te lasă să te vindeci sufletește. Renunță să te agăți de ceva ce-ți amintește de el și caută să mergi în locuri noi, să faci ceva diferit care să te deconecteze de la problemele tale.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »