Condimentele nu dau doar savoare mâncărurilor. Ele aduc beneficii organismului nostru. Iată trei mirodenii care nu trebuie evitate. Chimen Dacă ai arsuri la stomac, încearcă un ceai de chimen.

Acesta reglează secreţia acizilor gastrici şi are o acţiune antiinflamatoare. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă şi jumătate de seminţe de chimen de 250 ml de apă.

Ceaiul se bea în trei reprize, după mesele principale. Îl poţi amesteca în părţi egale cu fenicul şi coriandru.

Fenicul

Feniculul e recomandat în caz de digestie, balonări, colici şi constipaţie. În cazul în care ai mâncat prea mult, poţi apela la acest ceai.

Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de fructe zdrobite la o cană de apă. Bea o cană de ceai în trei reprize, după mesele principale.

Cimbrişor

Ceaiul de cimbrişor este indicat în cazul digestiei dificile, a spasmelor digestive şi a constipaţiei. Infuzia se prepară din 1-2 linguri de plantă mărunţită la o cană de apă. Se bea înainte de masă, îndulcită cu miere.