Pentru a avea o dietă echilibrată, nu doar alimentele contează, ci şi modul în care le combini. Iată trei alegeri neinsiprate.

Ouă şi carne

Nu trebuie să combinăm două grupe de alimente bogate în proteine. Aşadar, interzis la combinaţii precum nuci şi carne, ouă şi carne, brânză şi nuci, brânză şi ouă, carne şi lapte, ouă şi lapte, nuci şi lapte. Stomacul are mai mult de lucru pentru că fiecare proteină necesită un anumit timp şi tip de digestie.

Fructe şi lapte

Nu trebuie să combinăm fructe şi legume acide (portocale, lămâi, ananas, roşii) cu alimente bogate în proteine (carne, lapte, ouă, brânză, nuci). Fructele acide împiedică digestia proteică şi determină putrefacţie a alimentelor nedigerate.

Carne şi cartofi

Este de evitat combinarea alimentelor bogate în proteine (nuci, carne, ouă, brânză) cu alimentele pline de carbohidraţi (pâine, cereale, cartofi, fructe dulci).