Urzica, un bun detoxifiant

Conţine hormoni vegetali, săruri minerale (în special calciu, potasiu, magneziu, fier, silicon, nitraţi), flavonoide, precum şi vitamine. Ceaiul de urzică este eficient în tratarea durerilor reumatismale, a durerilor de gât, bronşitelor şi combate anemia şi astenia de primăvară. Se beau 3 căni pe zi, timp de 3 săptămâni.

Busuiocul stimulează sistemul nervos

Infuzia de busuioc ne poate reda buna dispoziţie, combate epuizarea fizică, fiind, în acelaşi timp, un excitant uşor al sistemului nervos. Infuzia se prepară din o linguriţă de plantă la 250 ml apă clocotită. Se lasă vasul acoperit 10 minute, apoi se strecoară. Ceaiul se bea imediat după mese, ori înainte de culcare.

Măceşele au efect tonic

Ceaiul de măceşe are efect tonic, vitaminizant şi întăreşte sistemul imunitar, fiind foarte bogat în vitamina C. Se prepară din două linguri de măceşe zdrobite şi fierte în jumătate de litru de apă, timp de 10 minute sau din una sau două linguriţe de fructe uscate la 250 ml apă clocotită.