Se ştie despre vinul roşu că aduce nenumărate beneficii sănătăţii. Asemenea licorii bahice, consumul moderat de bere poate ţine la distanţă mai multe probleme de sănătate. Noi îţi spunem doar câteva dintre acele beneficii inedite ale consumului de bere!

De-a lungul timpului, studiile internaţionale au demonstrat numeroase beneficii ale consumului moderat de bere, începând cu rehidratarea organismului după efort fizic, până la reducerea incidenţei ulcerului.

Cu toate aceastea, există şi beneficii mai puţin cunoscute, precum faptul că un consum moderat de bere poate contribui la creşterea nivelului de atenţie şi poate favoriza memoria pe termen scurt, poate îmbunătăţi vederea şi poate contribui la atenuarea episoadelor de insomnie.

,,Cercetătorii din întreaga lume sunt implicaţi în studii care demonstrează beneficii ale consumului moderat de bere în arii importante precum sănătatea inimii, a sistemului osos şi chiar în cazul unor boli precum Alzheimer. Există însă şi beneficii mai puţin cunoscute ale consumului moderat de bere, dar la fel de interesante şi importante. Acestea merită întreaga noastră atenţie şi nu fac decât să îmbogăţească lista de motive pentru care un consum moderat de bere poate face parte cu succes dintr-o dietă sănătoasă”, spune Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Berea imbunătăţeşte memoria şi nivelul de atenţie

Rezultatele unui studiu recent, realizat la nivel naţional, au arătat că un consum moderat de bere poate favoriza procesele de memorare, asigurând încorporarea datelor recente în memoria pe termen lung.

Cercetătorii au demonstrat, de asemenea, că berea amplifică impactul amintirilor autobiografice plăcute asupra creierului. Mai mult, permite o creştere a utilizării dinamice a tuturor resurselor de atenţie ale sistemului nervos central.

Berea te ajută să scapi de insomnie

Te-ai pus de ceva timp în pat şi nu reuşeşti să adormi? Înainte de a apela la tot felul de medicamente... consumă puţină bere. Datorită hameiului folosit la fabricarea ei, consumul moderat de bere poate contribui la atenuarea episoadelor de insomnie.

Pe lângă conţinutul său de antioxidanţi, hameiul eliberează şi o substanţă numită carbonil dimetilvinil, cunoscută pentru efectul sedativ şi de relaxare. Astfel, în combinaţie cu alte componente ale berii, precum vitamina B2 şi acidul nicotinic, hameiul ajută la o instalare mai rapidă a stării de somnolenţă.

Berea reduce riscul de probleme de vedere

Statul îndelungat în faţa calculatorului, a ecranului telefonului mobil şi a televizorului afectează sănătatea oculară. De ajutor în acest caz este chiar berea. Datorită conţinutului de antioxidanţi din hamei, efectul surprinzător este de a reduce riscul apariţiei cataractei.

Studii internaţionale au arătat că în rândul persoanelor care au consumat cantităţi moderate de bere, s-au înregistrat cu până la 50% mai puţine cazuri de cataractă.