Când fluturaşii din stomac încep să se mai potoloească, în multe cupluri apar şi conflictele. Cercetătorii americani au realizat un top al celor mai frecvente cauze care duc la certuri, care, nu de puţine ori, pot duce la despărţire.

Critica

Astfel, potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Washington din Seattle, pe locul I în clasamentelor atitudinilor distructive se numără criticismul. Adică să-i critici trăsăturile de caracter ale partenerului, în loc să –i explicit ce te-a supărat la atitudinea pe care a avut-o într-o situaţie.

Un exemplu de atitudine critică. „Ai întârziat din nou. Te gândeşti doar la tine!” În loc să procedezi astfel, ar trebui să-i spui: „ Este ora 9.00, iar tu ai spus că ajungi la 8.00. Este a doua oară când se întâmplă asta săptămâna aceasta, şi sunt supărată”. Criticându-ţi mereu partenerul, acesta va începe să aibă resentimente faţă de tine sau să reacţioneze urât şi să înceapă o ceartă în toată regula.

Aşadar, în loc să-i faci partenerului tot felul de reporşuri, mai bine adoptă un ton calm şi explcă-I unde greşeşte şi cum te afectează pe tine acest lucru.

O atitudine de dispreţ

Potrivit profesorilor de la Universitatea Washington, dispreţul este o atitudine care merge mână în mână cu sarcasmul. Când apare într-o relaţie, este extrem de dăunătoare, fiindcă nu faci altceva decât să-l jigneşti profund pe cel de lângă tine.

Află ce alte lucruri afectează relaţia pe clickpentrufemei.ro