Oricât de bine ai arăta în haine mulate, mai ales după o dietă de slăbit reuşită, nu ceda tentaţiei de a le purta zilnic, întrucât favorizează apariţia infecţiilor.

Nu doar femeile pot avea probleme de sănătate cauzate de hainele prea strâmte. În cazul bărbaţilor, acestea pot duce la infertilitate, tulburări circulatorii.

Rişti să suferi de varice sau celulită

Dacă preferi hainele pe corp, cu atât mai mult pantalonii strâmţi, şi le alegi în fiecare zi sau le porţi mai multe ore în şir îţi pot fi afectate venele.

Sângele va fi pompat cu dificulatate prin aceste vase de sânge de la nivelul picioarelor, fapt care permite apariţia afecţiunii numită vene varicoase sau varice.

Şi apariţia celulitei este favorizată de obiceiul de a purta pantaloni mulaţi. Pielea care nu se poate mişca sau nu poate respira nu va elimina toxinele, iar celulita se va agrava. În plus, acumulezi mai multe grăsimi la nivelul ţesuturilor.

Poţi ajunge la medic din cauza unei infecţiile vaginale

Din cauza faptului că hainele mulate nu permit pielii să respire, acestea este posibil să ducă la instalarea unor infecţii vaginale. Este creat un mediu umed, propice înmulţirii bacteriilor, ceea ce schimbă pH-ul la nivel vaginal şi provoacă o infecţie.

Te-ar mai putea interesa: Îţi place să dormi fără haine? Iată câteva beneficii miraculoase ale acestui obicei!

Îţi este afectată digestia

După ce mănânci, stomacul se dilată în mod natural, deci hainele lejere sunt mai potrivite pentru o digestie uşoară.

În cazul purtării unora strâmte, sunt şanse mari să te confrunţi cu reflux gastric, greaţă, arsuri la stomac, dureri gastrice.

Nici la nivel intestinal digestia nu se va putea face în mod corect, în special după mese copioase. De aceea, hainele strânse pe corp te vor aduce în situaţia de a suferi de constipaţie sau balonare.