Frigul, oboseala de la serviciu şi problemele zilnice vă „storc” de energie? Specialiştii americani ne dau câteva sfaturi despre alimentele pe care trebuie să le mâncăm în fiecare zi pentru a avea un organism sănătos şi energic.

Orez, pentru reducerea colesterolului

Orezul are cel mai mare potenţial în prevenirea bolilor dintre toate cerealele. Orezul conţine multe fibre solubile, care protejează organismul împotriva bolilor cardiace, făcând arterele mai elastice şi reduce nivelul colesterolului. Conţine şi multe proteine, care ajută în problemele musculare.

Nuci, pentru o inimă sănătoasă

Nucile sunt bogate în acizi graşi omega 3, care ajută la funcţionarea corectă a inimii. Acestea sunt foarte bune antiinflamatoare, mai bune decât vinul roşu. Mâncaţi 7 nuci pe zi pentru a vă bucura de beneficiile pe care aceastea le aduc organismului. Mai încercaţi şi migdale, arahide sau fistic.

Fasole, pentru stimularea creierului

Fasolea stimulează funcţionarea creierului. Aceasta conţine mulţi antioxidanţi, care îmbunătăţesc funcţiile acestui organ, dar şi multe fibre. Fasolea, în general, nu are multe calorii şi ajută şi la prevenirea afecţiunilor cardiace.