Stil de viata&dieta / Nutritie »

3 alimente care îndepărtează pesticidele de pe fructe și legume

Autor: Ramona Liță | 14 March, 10:00 | 3 comentarii

Suntem constienți de faptul că tot mai multe fructe și legume sunt crescute cu ajutorul pesticidelor care rămân ca reziduuri. Aceste retușuri chimice, deși nu sunt vizibile, sunt extrem de nocive organismului.


Cum nu poți să înfluențezi în niciun fel folosirea excesivă a pesticidelor de fermieri, nu-ți rămâne de ales decât să afli cum să cureți corect alimentele de reziduuri chimice înainte să le consumi.

Există variante sănătoase, ieftine și rapide prin care să-ți cureți fructele și legumele cumpărate de la piață.

Pune-le în oțet

Oțetul este un antimicrobian foarte bun și unul dintre cele mai eficiente produse care poate elimina atât germenii cât și pesticidele din produse.

Diluează 10% oțet în 90% apă și pune fructele sau legumele în această soluție. Las-o să acționeze un timp. Amesteci din când în când, apoi clătești cu apă din abundență.

Bicarbonatul

Un alt produs pe care sigur îl ai în casă și care te poate ajuta să îndepărtezi pesticidele într-un mod eficient este bicarbonatul.

Pune într-un bol 3-4 pahare cu apă, apoi adaugă 4 linguri de bicarbonat de sodiu și amestecă până când acesta se dizolvă. Pune fructele și legumele în bol și lasă-le să acționeze 15 minute. După ce le scoți, clătește-le și șterge-le cu un prosop de hârtie.

Apa de turmenic

Datorită puternicelor sale proprietăți antiseptice, turmericul poate fi utilizat cu succes la îndepărtarea pesticidelor și a germenilor de pe alimente.

Tot ce trebuie să faci este să pui 5 linguri de pudră de turmeric într-un vas cu apă în timp ce aceasta fierbe. După ce s-a răcit, adaugi legumele, fructele și le lași aproximativ 7 minute. Le treci apoi într-un bol cu apă curată.

Nu te mai teme de pericolul ascuns în coaja legumelor și fructelor tale preferate!  Cu ajutorul acestor 3 ingredinte de nelipsit din casa ta poți să ai grijă și mult de săntatea familiei tale.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Lupsa | 14 March 2017, 12:47
Posibilitate de castig excelenta pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii:[email protected]

2 Postat de: Victor | 05 April 2017, 21:43
Ramona Dragá:
5linguride turmeric~curcuma ?
LINGURI ???????????
ASTA COSTÁ CÁT Kg-me de nustiu ce fructe jegoase...

scrieti codurile ca lumea!!!!!!!!!!!!!!!!
3 Postat de: Georgeta | 14 April 2017, 22:37
A aparut un produs nou, este 100% natural si inlatura reziduurile de pesticide de pe fructe si legume.Noi il folosim deja.
Se numeste Scallo-P. Cititi pe www.scallo-p.ro sau pe scallopromania.
Adauga un comentariu »