În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat peste 6.000 de apeluri telefonice la serviciile de ambulanţă şi SMURD, din întreaga ţară. Numărul persoanelor căzute în stradă se ridică la 169.

Pentru prevenirea incidentelor provocate de temperaturi extreme, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să urmeze sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18.

În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

O modalitate de a te menţine hidratat este să consumi şi fructe şi legume cu un conţinut ridicat de apă: pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii.

O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.

Evită consumul de alcool, deoarece favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.

Şi băuturile cu conţinut ridicat de cafeină sunt de evitat, deoarece acestea sunt diuretice.

Pe parcursul zilei este bine să faci duşuri calduţe, fără a te şterge de apă, iar aparatul trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală.

În timpul zilei, este bine să te îmbraci în haine lejere, din fibră naturală, de culori deschise.