Anual, începând din anul 1991, la 14 noiembrie este celebrată Ziua Mondială a Diabetului. Anul 2010 este dedicat educaţiei şi prevenţiei diabetului, peste 400 de evenimente urmând să se desfăşoare la nivel internaţional pentru a marca Ziua Mondială a Diabetului.

Cu această ocazie, Asociaţia pentru Copii şi Tineret cu Diabet din Municipiul Bucureşti (ACTDMB) a organizat evenimentul “Viaţa cu diabet”, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Marie S. Curie” din Bucureşti.

Alături de părinţi şi copii care se luptă zi de zi cu diabetul, au fost invitaţi specialişti în domeniu. Dr. Mihaiela Mihu, Preşedintele ACTDMB a atras atenţia asupra factorilor care favorizează apariţia diabetului: predispoziţia genetică, dieta necorespunzătoare, stresul, lipsa exerciţiului fizic.

Conform statiticilor mai mult de 220 de milioane de oameni din întreaga lume au diabet, iar în România circa 1,35 milioane de persoane suferă de diabet zaharat din care 62.000 trăiesc în Bucureşti. Îngrijorător este faptul că peste 3.000 de copii români au fost diagnosticaţi cu această afecţiune, iar 250 dintre ei se găsesc în Capitală.