Credem că dacă procesăm astfel vom fi mai tinere, mai sănătoase, mai frumoase. Dar uite că, uneori, anumite obiceiuri şi metode de îngrijire pe care le creseam infailibile ne pun, de fapt, în pericol frumuseţea şi chiar sănătatea. Iată la ce ar trebui să renunţăm - sau măcar să nu facem asta prea des - şi ce reguli să urmăm cu stricteţe!

1. (Supra)expunerea la soare provoacă riduri şi leziuni de tip canceros. Extrem de periculoasă este supraexpunerea la ultraviolete, pentru că dăunează atât frumuseţii, cât şi sănătăţii pielii. În urma acestei supraexpuneri apar ridurile, petele, aluniţele şi leziunile de tip canceros ale pielii.

2. Expunerea la aburi usucă pielea. Nici expunerea exagerată la abur nu e de bun augur pentru frumuseţe. Dacă e făcută foarte des, pentru că are un efect foarte puternic asupra pielii, va duce la uscarea ei şi va predispune la coşuri şi iritaţii.

3. Punctele negre, lăsate pe mâna specialiştilor. Extragerea comedoanelor este, de asemenea, riscantă şi trebuie să o lăsăm întotdeauna pe seama unui specialist.

Citeşte articolul integral pe ANTENA SATELOR