10 soluţii naturale contra negilor

1 2 jpg jpeg

Negii apar pe piele în zone diferite ale corpului, dar mai ales pe mâini şi pe picioare, fiind cauzaţi de infectarea cu virusurile papiloma umane (HPV). Cu toate că nu sunt maligni, ei pot crea disconfort, motiv pentru care vrem să scăpăm de ei cât mai repede posibil.

Există şi cazuri când negii dispar de la sine, fiindcă sistemul imunitar a avut forţa să distrugă virusul. Remediile naturale, deşi acţionează mai blând, pot ajuta la îndepărtarea acestor formaţiuni neplăcute. 1. Macerat sau tinctură de gălbenele. Pune la macerat o zi 8-10 frunze de gălbenele mărunţite în 2-3 linguri de oţet de mere. Apoi, tamponează negii de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, timp de o lună. Aplici 2-3 picături tot de două ori pe zi, timp de o lună.

2. Sevă sau tinctură de rostopască. Se aplică pe negi sevă proaspătă de rostopască de 2-3 ori pe zi, timp de o lună. În cazul în care nu ai de unde să iei această plantă, poţi apela la tinctura de rostopască, pe care o găseşti la magazinele naturiste. Tratamentul se aplică tot prin tamponare, cu 2-3 picături de tinctură de rostopască pe neg, timp de o lună.

3. Tinctură de propolis. Pune pe neg 3-4 picături de tinctură de propolis de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Tratamentul trebuie făcut până când acesta dispare.

4. Usturoi. Zdrobeşte un căţel de usturoi, apoi acoperă negul cu pasta obţinută şi pune deasupra un plasture. Ţine-l toată noaptea. Într-o săptămână, efectul caustic al usturoiului va face ca negii să cadă.

5. Ulei de ricin. Freacă negul cu ulei de ricin timp de 20 de zile, întrerupi 10 zile şi apoi reiei tratamentul. Uleiul poate duce la dispariţia negilor.

6. Aloe vera. Rupe o frunză de aloe vera şi stoarce, zilnic, câteva picături de sevă pe neg. Acest remediu natural este utilizat de sute de ani pentru tratarea negilor.

7. Vitamina E uleioasă. Sparge o capsulă de vitamina E şi freacă zilnic negii cu uleiul din ea.

8. Păpădia. Rupi tulpina de păpădie şi storci lichidul pe neg. Tratamentul se face zilnic. Seva – puţin iritantă – creşte forţa sistemului imunitar în lupta împotriva virusului care provoacă apariţia negilor.

9. Smochinele. Sucul de smochine este deosebit de eficace când vrem să scăpăm de negi. Sucul lăptos se extrage din smochine proaspete, abia coapte. Se pune suc pe negi de mai multe ori pe zi. Tratamentul se face 2 săptămâni.

10.

. Timp de o săptămână, de 3 ori pe zi, masezi intens negii cu sucul din coji de nuci verzi.

Mai înainte de a căuta metoda cea mai eficace de-a scăpa de neg este bine să ştii cum să-l distingi de aluniţă.

1. Aluniţele sunt, de obicei, maro sau negre şi au suprafaţa netedă.

2. Negii au culoarea pielii sau pot fi albicioşi sau rozalii, cu aspect de solzi, iar dacă treci un deget peste ei sunt aspri la atingere. Negii nu sunt periculoşi chiar dacă se măresc sau dacă, din greşeală, se rup. În cazul aluniţelor, dacă încep să crească sau îşi schimbă culoarea, mergi la o consultaţie la dermatolog.