Detectarea timpurie a simptomelor reprezintă cel mai bun mod de a trata şi vindeca o boală nemiloasă precum cancerul. Însă, unele dintre aceste simptome pot fi comune, astfel că ele sunt ignorate de cele mai multe ori.

Dacă ai experimentat astfel de simptome în mod regulat sau dacă acestea se înrăutăţesc, trebuie să consulţi de urgenţă un medic!

Pierderea inexplicabilă în greutate

În cazul în care observi cum se topesc kilogramele, deşi nu ai făcut modificări în alimentaţie, acesta este un semn precoce al cancerului de colon, care afectează apetitul şi capacitatea organismului de a elimina ,,deşeurile''.

Febră

Infecţiile frecvente reprezintă simptome ale leucemiei, care arată că sângele începe să producă cantităţi anormale de globule albe, aşa încât organismul nu mai poate lupta eficient împotriva infecţiilor. În plus, leucemia prezintă simptome similare răcelilor, cum ar fi febra persistentă.

Durere

Deşi durerile pot avea multiple cauze, durerile de cap care persistă pot fi un semn timpuriu al cancerului cerebral, în timp ce durerile de spate pot semnala cancer ovarian sau rectal.

Tuse sâcâitoare

Mai multe tipuri de cancer, între care leucemia şi cancerul pulmonar, au ca simptome tusea persistentă sau bronşita. În cazul în care tusea nu cedează şi este însoţită şi de durere în piept, consultă de urgenţă un medic specialist.

Oboseală cronică

Dacă te simţi mereu obosit, însă această stare nu trece orice ai face şi oricât te-ai odihni, cel mai bine este să consulţi un medic. Stările de oboseală pot avea mai multe cauze, iar cel mai bine este să le identifici.

Dificultatea de a înghiţi

Acesta este un simptom comun asociat cancerului cervical sau unul dintre semnele timpurii ale cancerului pulmonar.

Inflamarea ganglionilor limfatici

Modificarea ganglionilor limfatici indică schimări ale sistemului limfatic, inclusiv un posibil simptom al cancerului. Apariţia ganglionilor în zona axilei poate indica adesea un cancer de sân, în timp ce nodulii din zona gâtului pot fi semne ale leucemiei.

Apariţia vânătăilor

Acest simptom poate indica o activitate anormală a celulelor roşii din sânge, adică unul dintre simptomele leucemiei. Apariţia vânătăilor în locuri ciudate (pe degete, pe palme) sau petele roşii pe faţă sau gât sunt semne care nu trebuie ignorate.

Sângerare rectală

Unul dintre simptomele timpurii ale cancerului de colon este prezenţa sângelui în scaun. Adresează-te de urgenţă medicului dacă observi această problemă.

Modificarea aspectului unghiilor

Acesta poate fi unul dintre simptomele timpurii ale cancerului de piele - liniile şi punctele maro/negre pe suprafaţa unghiilor. De asemenea,unghiile pale sau albe indică faptul că ficatul nu funcţionează corect.