10 moduri prin care îl fereşti de alergii

1 2 jpg jpeg

1. Înlătură din casă marile colectoare de praf, cum ar fi covoarele groase şi draperiile. Poţi chiar renunţa la covoare şi mochete, dacă este posibil.

2. Foloseşte saltele, pilote şi perne speciale antialergice.

3. Spală cât mai des lenjeria de pat şi jucăriile de pluş.

4. Dacă nu vrei să renunţi la animalele de casă, evită să le laşi să intre în camera copilului şi spală animăluţul o dată pe săptămână, pentru ca alergenii să nu se împrăştie prin casă.

5. Evită expunerea copilului la mucegaiuri, ţinându-l departe de zonele posibil afectate din casă (cum ar fi demisolul sau zone care nu sunt bine izolate şi în care pătrunde umezeala). Încearcă să menţii un grad de umiditate scăzut în casă pentru a nu se dezvolta mucegaiul sau igrasia.

Te-ar mai putea interesa şi:

- Totul despre alergiile de primăvară

- Remedii pentru alergiile de primăvară

- Animalele de companie pot reduce riscul alergiilor la copii

6. Dă cu aspiratorul des şi foloseşte un filtru special care să îndepărteze eficient factorii ce pot determina îmbolnăvirea celui mic.

7. Evită folosirea ventilatoarelor care pot răspândi alergenii.

8. Dacă cel mic suferă de alergii sezoniere la polen, ţine geamurile închise la maşină atunci când călătoriţi şi acasă evită să aeriseşti în momentele când aerul este plin de polen (dimineaţa - primăvara când înfloresc copacii, după-amiaza şi seara devreme - vara şi în mijlocul zilei, la începutul toamnei).

9. Nu fuma în casă, nici măcar la fereastră pentru că fumul va intra în casă.

10. Pentru a preveni alergiile, este bine ca mama să alăpteze bebeluşul cât mai mult. Astfel, i se va dezvolta si stemul imunitar.