Dieta zilnică trebuie să conţină multe fructe şi legume. Cum să le introducem în meniu? Specialiştii site-ului webMD.com ne dau câteva idei despre cum să mâncăm mai des verdeţuri. Preparaţi-le delicios. Legumele şi fructele au alt gust dacă le gătiţi pe grătar. Sunt mai dulci şi mai delicioase. În plus, sunt şi mai sănătoase şi vă ajută să vă păstraţi silueta.

Alegeţi cartofii dulci. Aceştia au mai mult potasiu şi betacaroten.

Faceţi sosuri. Aceste topinguri din legume sunt “accesorii” potrivite oricărui meniu. Nu uitaţi să folosiţi multe verdeţuri, lămâie şi oţet balsamic.

Fiţi vegetarieni. Cel puţin o dată pe săptămână mâncaţi doar fructe şi legume, preparate sub formă de supă sau salate. O zi sau două fără carne şi mezeluri ajută şi la detoxifierea organismului.

Salată, la cină. Chiar dacă despre masa de seară se spune s-o dăm la duşmani, ea nu trebuie să lipsească cu desăvârşire. O salată de fructe sau de legume este ideală.

Gătiţi tocăniţe. Pe lângă gustul foarte bun pe care-l are, tocăniţa este mâncarea cu cele mai multe legume.

Puneţi legume în sandvişuri. În felul acesta îi învăţaţi şi pe copii să mănânce mai multe legume. Câteva felii de roşii, castraveţi sau ardei gras nu trebuie să lipsească din pacheţel.

Adăugaţi fructe în iaurt şi clătite. Aşa arată desertul delicios şi sănătos. O altă idee simplă: o salată de fructe este desertul ideal şi uşor de preparat.

Ţineţi la îndemână un bol plin cu fructe şi legume. Acesta nu trebuie să lipsească de pe frigider sau de pe biroul de la serviciu. Astfel, când vreţi să “ronţăiţi” ceva, nu veţi mai fi tentaţi să daţi iama în chipsuri sau ciocolată.

Beţi sucuri de fructe

Sunt ideale la micul dejun, pentru că sunt pline de vitamine şi îmbunătăţesc digestia. Este recomandat să vă preparaţi în casă sucuri proaspete, mai ales acum în sezonul rece. Un suc din portocale, grepfrut, măr sau morcovi este delicios şi vă dă energie pentru tot restul zilei.