10 leacuri contra răcelii

1 2 jpg jpeg

Ulei de sunătoare,pentru durerea de cap Migrenele sau durerile de cap apar cel mai frecvent în afecţiuni precum sinuzitele, virozele sau rinitele. Se pot trata prin acupunctură, reflexoterapie, tratament homeopatic.

Beţi 100 ml suc de spanac, 5 zile pe lună

Masaţil fruntea cu ulei de sunătoare

Preparaţi un amestec din oţet de ventrilică şi de mere.100 g de ventrilică şi 500 ml oţet de mere, se recoltează vârfurile înflorite ale plantei, se mărunţesc, se pun într-un recipient potrivit împreună cu oţetul, se lasă la macerat timp de 14 zile, amestecându-se de 2 ori pe zi, se filtrează. Se pun pe frunte comprese cu acest oţet, de 3-4 ori pe zi, şi se lasă 7-10 minute.

Extract de mlădiţă de arin alb. Se beau câte 50 de picături dimineaţa, după masă, timp de 21 zile; se face pauză 10 zile. Se poate relua de 3 ori.

Ceai de tei, pentru tuse seacă

E tusea spontană, caracterizată printr-o succesiune de episoade expiratorii întrerupte de inspiraţii profunde. E zgomotoasă, şuierătoare (de aceea e numită şi tuse măgărească). Apare în bronşite, laringite. Remedii naturiste: acupunctură, electroacupunctură, reflexoterapie, masaj terapeutic şi de relaxare.

Tei, iarbă mare şi pătlagină. Se prepară o infuzie din iarbă-mare, tei, pătlagină, chimen, în părţi egale. Se pune 1 linguriţă de amestec la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 5 minute, se beau 3 căni pe zi dimineaţa, timp de 20 de zile, cu pauză 10 zile şi se poate repeta la nevoie.

Sirop de hrean. 200 g hrean ras se amestecă cu 250 g de miere polifloră, se lasă 3 zile la macerat, după care începe să se consume câte 1 linguriţă de 2-3 ori pe zi, timp de 20 de zile, cu pauză 10 zile şi se poate relua la nevoie.

Rozmarin, pentru nas înfundat

Senzaţia că îţi lipseşte aerul sau de uscăciune a mucoasei nasului este întâlnită frecvent în viroze, sinuzite, rinite alergice. Se tratează prin acupunctură, aplicaţii de lumină polarizată, tratament homeopat, balneoterapie.

Rozmarin. Se prepară o infuzie din 1 linguriţă de frunze la 200 ml de apă clocotită, se infuzează 5 minute, se beau 3 căni pe zi, 10-12 zile pe lună. Se pot face şi spălături nazale cu infuzia astfel obţinută.

Rădăcina de hrean. Se rade 1 linguriţă de rădăcină, peste care se toarnă o jumătate de linguriţă de oţet de mere şi 1 g de sare, se pune într-un recipient, se lasă acoperit 30 de minute, se consumă toată cantitatea o dată pe zi. Se ţine această cură 10 zile pe lună.

Ulei de eucalipt. Într-un recipient se pune apă clocotită, în care se adaugă 4-5 picături de eucalipt. Se fac inhalaţii timp de 2-3 minute, o dată pe zi, seara, timp de 7 zile.

Ulei de fenicul. Într-un recipient se pune apă clocotită şi se adaugă 4-5 picături de eucalipt. Se fac inhalaţii timp de 2-3 minute, o dată pe zi, seara, timp de 7 zile.

Atenţie! Un strănut poate îmbolnăvi 1.000 de oameni

Atenţie! Cercetătorii americani au descoperit că este de ajuns un singur strănut pentru a împrăştia germenii răcelii şi gripei în întreaga încăpere. Iar contaminarea poate să dureze multe ore.

Cercetătorii de la Virginia Tech, SUA, au descoperit că picăturile microscopice rezultate în urma unui strănut sau a tusei se împrăştie în aer în concentraţii suficient de mari pentru a transmite boala. Respirând aerul încărcat cu particule de virus într-un birou, avion sau tren, sala de aşteptare de la un cabinet medical, o persoană se poate contamina după numai o oră.

Descoperirea arată că sfatul de a nu vizita sălile de aşteptare de la cabinetele medicale la care se prezintă bolnavii de gripă, dacă suntem sănătoşi, este cât se poate de corect.

De asemenea, explică motivul pentru care mulţi oameni care pleacă în vacanţă se îmbolnăvesc după ce zboară cu avionul. Este suficient ca un singur pasager să strănute sau să tuşească pentru a-i contamina pe toţi ceilalţi.

Cercetătorii americani au descoperit că un metru cub de aer dintr-un spaţiu în care cineva a strănutat conţine 16.000 de particule de virus gripal, care rămân în aer multe ore.