Ingredientele pe care le vom prezenta în cele ce urmează stau la baza noilor proceduri de frumuseţe şi îngrijire, iar unele dintre ele se găsesc deja, cel mai probabil, chiar în bucătăria ta.

Fiecare ingredient în parte este extrem de benefic, iar în combinaţie cu altele au loc adevărate minuni pentru corp şi piele. Iată, aşadar, 10 ingrediente naturale care nu ar trebui să-ţi lipsească!

Sarea de mare fină este ideală în tratamentul acneei, întrucât curăţă pielea în profunzime. Ea poate fi folosită atât pentru pielea corpului, cât şi pentru cea a feţei - elimină celulele moarte, retenţia de lichide, restabileşte pH-ul pielii, elimină toxinele din pori şi relaxează muşchii.

O poţi folosi în timpul duşului, ca un scrub uşor, pentru a nu-ţi irita pielea. După ce ai masat pielea, lasă sarea să acţioneze timp de câteva minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă.

Oţetul de mere este cel mai bun astringent natural - reface PH-ul natural al pielii, elimină sebumul în exces şi hidratează pielea în acelaşi timp. În plus, oţetul de mere activează circulaţia sangvină şi omoară bacteriile sau viruşii.

Aplică oţetul de mere pe faţă cu ajutorul unei dischete demachiante sau cu un spray, asta după ce l-ai diluat (neapărat!) în apă. Nu e nevoie să clăteşti.

Uleiul de cocos este un emolient extraordinar pentru corp, mai ales că se întinde şi se absoarbe atât de repede, lăsând pielea hidratată şi catifelată timp îndelungat.

Bogat în antioxidanţi, uleiul de cocos are proprietăţi antibacteriene şi antifungice, fiind ideal pentru vindecarea iritaţiilor, cicatricilor, infecţiilor sau acneei.

Aplică uleiul imediat după duş, când porii pielii sunt încă deschişi, pentru o hidratare intensă şi eficientă.

Uleiul de măsline hidratează pielea, fiind un ingredient la îndemâna oricui - protejează pielea împotriva radiaţiilor ultraviolete şi a cancerului de piele.

Îl puteţi folosi ca pe uleiul de cocos sau ca scrub în combinaţie cu zaţ de cafea.

Fulgii de ovăz sau de migdale exfoliază pielea cu blândeţe, ambele ingrediente fiind ideale pentru calmarea pielii iritate sau inflamate. Adăugaţi un pumn de fulgi în apa de baie şi relaxaţi-vă!

Bicarbonatul de sodiu, un ingredient minune, ieftin şi cu atât de multe întrebuinţări - tratament pentru acnee, pastă de dinţi, exfoliant pentru ten şi corp, deodorant eficient, soluţie de curăţare în profunzime a părului.

Mierea omoară bacteriile, calmează pielea iritată şi o hrăneşte în profunzime, fiind un ingredient de bază la prepararea diferitelor măşti sau pentru exfolierea pielii.

Mierea poate fi folosită şi individual - se masează uşor pe pielea curată, se lasă să acţioneze, apoi se îndepărtează cu apă călduţă.

Untul de shea lasă pielea perfect hidratată pentru întreaga zi, fiind ideal pentru pielea excesiv de uscată. Untul de shea are SPF natural 6 şi absoarbe anumite radiaţii solare. Se aplică direct pe corp sau pe faţă.

Zahărul brut (nerafinat) este un ingredient ideal pentru exfoliere, dacă îşi doreşti o piele curată şi revitalizată. Îl poţi folosi ca exfoliant şi pentru pielea feţei, însă masat uşor, pentru a nu agresa tenul.

Aloe vera grăbeşte vindecarea pielii, o hidratează, stimulează producerea de noi celule, atenuează inflamaţiile şi mâncărimile pielii.

Pentru a vă asigura de autenticitatea ingredientului, cel mai bine este să aveţi propia plantă - rupeţi o frunză pe din două şi aplicaţi lichidul direct pe locul dorit.