10 alimente pentru OCHI sănătoşi

1 2 jpg jpeg

Peştele este o sursă excelentă ce furnizează suport structural pentru membranele celulare. Este recomandat pentru păstrarea sănătăţii ochiului.

Afinele conţin substanţe active antioxidante, care ajută la îmbunătăţirea fluxului sanguin, la nivelul capilarelor ochiului. Acest lucru ajută ochii să se adapteze rapid la schimbarea luminii şi îmbunătăţeşte claritatea vederii.

Morcovii conţin vitamina A şi betacaroten, foarte importante pentru vedere şi pot juca un rol important în prevenirea cataractei.

Seminţele de struguri sunt bune pentru circulaţia periferică, dar şi cea la nivelul vaselor capilare. Strugurii ajută, cu precădere, ochiul în timpul vederii nocturne.

Oul este bogat în cisteină, sulf, lecitină, amino-acizi şi luteină. Aceste componente previn formarea cataractei.

Usturoiul şi ceapa. Au un conţinut bogat de sulf, necesar producerii de glutemină, un important antioxidant, atât pentru ochi, cât şi pentru întregul organism.

Spanacul, varza şi salata. Aceste plante sunt bogate în caroteni, în special în luteină şi protejează macula de arsurile solare şi de lumina fosforescentă.

Sfaturi utile

O pauză de cel puţin 5 minute departe de monitorul calculatorului ajută ochiul să se relaxeze.

Reduceţi intensitatea culorii verzi a monitorului, care oboseşte cel mai mult ochiul.

Măriţi caracterele textului pe care îl citiţi.

Păstraţi distanţa până la monitor de 45-75 cm.

Masaţi zona ochilor, a tâmplelor şi a feţei. Ajută la relaxarea muşchilor feţei.