10 alimente pentru o inimă sănătoasă

1 2 jpg jpeg

1. Cartofii dulci sunt o sursă excelentă de Vitamina A, nutrient esenţial care protejează ochii, pielea, sitemul cardio- vascular. Vitamina A este sintetizată din beta-caroten, care se mai găseşte în morcovi şi pepene galben.

2. Seminţele de in sunt bogate în omega-3 şi omega-6. Ele sunt foarte benefice pentru inimă. Puteţi să le consumaţi la micul dejun, pe lângă fulgi de ovăz sau cereale integrale.

3. Fulgii de ovăz sunt bogaţi în acizi graşi de tipul omega-3, acid folic şi potasiu. Conţin şi fibre şi scad nivelul colesterolului şi curăţă arterele. Pentru un gust mai bun, îi puteţi amesteca cu o banană.

4. Leguminoasele sunt o sursă importantă de fibre. De asemenea, ele conţin acizi graşi omega 3, calciu şi fibre solubile, necesare pentru a avea o inimă sănătoasă.

5. Miezul de nucă e un fruct sănătos care conţine minerale, vitamine şi grăsimi vegetale, bune împotriva colesterolului. Consumat după fiecare masă, împiedică îngroşarea arterelor şi previn bolile de inimă.

6. Migdalele sunt alimente deosebit de sănătoase. Reduc colesterolul rău – LDL şi cresc colesterolul bun - HDL, echilibrează grăsimile din sânge, reduc riscul de boli cardiovasculare şi sindrom metabolic.

7. Vinul roşu conţine resveratrolul, o substanţă care are rol în stoparea modificărilor ce apar la nivelul genelor responsabile de buna funcţionare a inimii.

8. Portocalele conţin vitamina C, fibre şi potasiu. Un antioxidant care se găseşte în sucul de portocale, hesperidină, îmbunătăţeşte funcţionarea vaselor sangvine, micşorând riscul apariţiei bolilor de inimă.

9. Orezul brun conţine complexul de vitamine B, fibre, magneziu şi potasiu, care întăresc inima şi o feresc de afecţiuni.

10. Roşiile conţin licopen, antioxidant care ne protejează de bolile de inimă şi de cancerul la sân. Pentru un efect maxim, ar trebui consumate în stare naturală şi nu în sosuri dulci.