10 alimente împotriva durerilor musculare

1 2 jpg jpeg

Conform diferitelor studii, produsele alimentare care ajută la reducerea durerilor musculare sunt cele bogate în proteine, deoarece acestea oferă aminoacizi care favorizează construirea masei musculare şi a altor ţesuturi ale corpului. Şcoala de Sănătate Publică Harvard recomanda un aport zilnic de proteine de 46 de grame pentru femeile adulte şi 56 de grame pentru bărbaţi. Ulei de măsline. Spitalul Naţional de la Universitatea din Insulele Baleare şi Universitatea din Castilla afirmă că uleiul reduce riscul de a avea o circulaţie sanguină proastă la nivelul membrelor, dureri de muschi sau stări de anxietate. Afine. Un studiu publicat în revista Molecular Nutrition şi Cercetări Alimentare constată că o parte dintre componentele antioxidante ale acestui fruct ajută la prevenirea oboselii musculare. Cireşe. O cercetare publicată în Jurnalul Britanic de Medicina Sportivă afirmă că cireşele au un efect de vindecare asupra muşchilor.

Află mai multe alimente pe bewoman.ro