1,4 milioane de noi cazuri de cancer mamar, anual

1 2 jpg jpeg

Cancerul de sân este mai frecvent în rândul doamnelor de peste 45 de ani, ca urmare a schimbărilor survenite în această perioadă.

Recomandată de Institutul Naţional de Cancer din SUA după vârsta de 40 de ani, mamografia este o analiză care ajută la depistarea neoplasmului mamar în absenţa simptomelor clasice de boală (dureri, modificări la nivelul pielii, scurgeri) şi a nodulilor.

„Această analiză ajută şi la detectarea microcalcifierilor, care pot indica prezenţa unui cancer mamar. Detectarea precoce a neoplasmului mamar creşte şansele de reuşită a tratamentului. Rezultate a diferite studii clinice arată că mamografia poate ajuta la reducerea semnificativă a deceselor cauzate de cancer de sân între vârstele 40 şi 70 de ani, în special după vârsta de 50 de ani. Chiar şi atunci când rezultatele analizei sunt favorabile, noi recomandăm repetarea ei la fiecare 1-2 ani”, a subliniat medicul Ştefan Curescu, medic primar oncologie, la Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă din Timişoara.

În fiecare an, aproximativ 1,4 milioane de cazuri noi sunt diagnosticate în lume, cu mai mult de 400.000 decât întreaga populaţie feminină declarată a Bucureştiului.