Stil de viata&dieta / Nutritie »

Vrei o sănătate de fier? Iată ce trebuie să mănânci!

Autor: Ramona Liță | 11 October, 10:00 | 1 comentariu

Ai nevoie de o gustare rapidă și sănătoasă? Vrei ceva care să nu-ți crească aportul caloric? Atunci nucile caju sunt alegerea perfectă pentru tine.


Nucile caju sunt înrudite atât cu fisticul cât şi cu fructele de mango. Mult mai dulci decât nucile româneşti sau migdalele,acestea sunt bogate în grăsimi bune şi sănătoase.

Printre cele mai importante substanțe nutritive conținute de nucile caju se regăsesc magneziul, fosforul, calciul, seleniul, zincul, cuprul, potasiul, vitaminele C, E, K, B1,B 2, B3, B6, acidul folic, fierul, fibrele, proteinele şi grăsimile sănătoase Omega-3. Practic în acest mic deliciu ai tot ce îi trebuie organismului tău să fie sănătos.

Mănâncă-le în stare crudă

Consumate cu moderaţie şi în stare crudă la fel ca alunelele și migdalele, acestea îți furnizează  tot ce e mai bun și au grijă în același timp și de silueta ta.

Mai ales că fibrele și proteinele conținute în combinație cu acizii grași de omega 3 îți vor menține senzația de sațietate mai mult timp.

Triptofanul care se regăsește într-o cantitate importantă în nucile caju, potrivit site-ului faithpanda.com este unul dintre cele mai bune tratamente naturale împotriva depresiei.

Acest aminoacid are o deosebită importanță în funcționalitatea organismului uman, și cel mai important aspect este acela că ajută la îmbunătățirea calității somnului, a dezvoltării armonioase a copiilor și te scapă de senzația de anxietate.

Află cum te poate ajuta nucile de caju să combați cancerul AICI

Sunt bune pentru inimă

Consumul moderat și constant de nuci caju mai ales ajută la reducerea numărului de boli cardiace coronariene, potrivit unui studiu publicat în British Journal of Nutrition.

Tocmai din acest motiv este recomandat mai ales persoanelor ce au probleme cardiac să consume o cantitate mică de nuci măcar de 3 ori pe săptămână. Însă atenție, doar în stare crudă, nu prăjite sau sărate.
În felul acesta vor menține nivelul colesterolului și a trigliceridelor  în parametri optimi.

Au grijă de silueta ta

Pentru că au foarte multe substanțe nutritve, nucile caju oferă rapid senzația de sațietate și o mențin timp îndelungat. Consumate de 2 ori pe săptămână cercetătorii de la publicația „Obesity” au ajuns la concluzia că vor ține și kilogramele în frâu mai ușor față de persoanele care nu consumă deloc aceste nuci.

Mineralele sunt benefice și vitale pentru masa ta osoasă, și cum nucile caju le conțin din pln, iată un alt motiv favorabil pentru care să le introduci în alimentația ta. În plus caju conține și o parte de cupru, element vital pentru enzimele responsabile de procesul de combinare a colagenului cu elastanul. În felul acesta vei căpăta o flexibilitate mai mare a oaselor și a încheieturilor.

Nici ochii nu sunt uitați de micile minuni ale naturii, și asta datorăia zeaxantinei, unul dintre antioxidanții indicați în combaterea degenerescenței maculare, afecțiune ce apare o data cu vârsta și poate duce la pierderea vederii.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Zlobdiumb | 25 December 2017, 03:51
If you’re interested in winning millions, then I’m here to help!
At Casino you can play over 450 world-class games and I’m giving you an exclusive Welcome Bonus to get you stuck into winning.
Use it today to increase your chances of hitting our jackpots.
All you have to do is sign up today and watch the rewards come rolling in.
skyliteboom.com
Prepare to hit the big time
Hacer giros para ganar millones
Holen Sie sich spinnen, um Millionen zu gewinnen
http://i63.tinypic.com/ofdmds.jpg
Adauga un comentariu »