Actualitate »

Vaccinarea gravidelor este importantă

Autor: Dorina Novac | 13 October, 11:00 | 0 comentarii

Vaccinarea gravidelor contra tusei convulsive ar putea preveni nouă din zece cazuri la sugari, se arată într-un studiu realizat recent în SUA, citat de Reuters. 


Astfel, în cadrul studiului, oamenii de ştiinţă au analizat date prelevate de la 251 de bebeluşi care au dezvoltat tuse convulsivă înainte de împlinirea vârstei de două luni şi de la un grup de control format din 537 de copii mici care nu au avut pertussis.
 
Prin administrarea vaccinului pentru tetanus, difterie şi pertussis (TdaP) gravidelor aflate în al treilea trimestru al sarcinii pot fi prevenite circa 78 de cazuri de tuse convulsivă la bebeluşi la fiecare o sută de femei imunizate, au notat cercetătorii. În cazul femeilor care au fost vaccinate în al doilea trimestru de sarcină vaccinul a avut o eficacitate de 64%. 
 
Când femeile au fost imunizate în orice moment al sarcinii, eficacitatea a fost de 51%.
 
În urma analizării cazurilor severe, care au necesitat spitalizare, cercetătorii au concluzionat că rata de eficacitate a vaccinului a fost de 90%.
 
Autoritățile din domeniul sanitar din mai multe țări au recomandat imunizarea în timpul sarcinii ca și efectuarea unei serii de trei vaccinuri pentru sugari, începând de la aproximativ 6 săptămâni de viață până la 3 luni. Unele state recomandă, de asemenea, ca femeile să fie imunizate în timpul fiecărei sarcini, deoarece eficacitatea vaccinului descrește în timp.
 
În cadrul studiului, ce a fost publicat în Clinical Infectious Diseases, au fost analizate date colectate în perioada 2011-2014 din statele americane California, Connecticut, Minnesota, New Mexico, New York și Oregon.
 
Află AICI cum combați grețurile în sarcină!
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »